Start up

Ben je als start up op zoek zijn naar een partner die je ondersteunt op alle niveaus, maar wil je zelf volledige zeggenschap en een eigen identiteit hebben of houden binnen jouw startende onderneming? Kies dan voor Rosmerta. Rosmerta is gespecialiseerd in het creëren, coachen en ondersteunen van (startende) ondernemers uit Midden- en Oost Europa.

De dienstverlening van Rosmerta is specifiek afgestemd op het samenwerken met franchisenemers. Of het nou gaat om CRM systemen, administratie oplossingen of investeringen in niet beursgenoteerde franchiseformules, door middel van onze ruim opgebouwde ervaring in franchise vinden wij altijd een passende oplossing voor u als (startende) ondernemer.

Ontvang je een bijstandsuitkering en wil jij je voor de start van jouw onderneming eerst voorbereiden op het ondernemerschap? Dan kun je bijvoorbeeld intensieve begeleiding krijgen en/of scholing voor het opstarten van jouw onderneming. Je blijft jouw bijstandsuitkering ontvangen, maar je hebt daarbij geen sollicitatieplicht.

Wel moet je volledig meewerken met de ondersteuning die door Rosmerta aan je wordt geboden. Een voorbereidingsperiode via Rosmerta duurt maximaal vier maanden. Tijdens deze periode werk je ook aan jouw ondernemingsplan. Uit jouw ondernemersplan moet blijken welke kosten er zijn, waar de opbrengsten vandaan komen en hoeveel facturen er per maand worden verzonden.

Haalbaarheidscheck

Banken begrijpen heel goed dat jij als ondernemer serieus bent met jouw onderneming en stellen het juist op prijs dat jij professionele hulp inschakelt. Als ondernemer hoeft je namelijk niet in alles een expert te zijn, maar dien je goed jouw sterke punten te kunnen inschatten en jouw zwakke punten te kunnen uitbesteden.

Een haalbaarheidscheck kan hierbij van invloed zijn. Er wordt tijdens de haalbaarheidscheck vooral gekeken naar de hoogte van de investering in verhouding tot jouw draagkracht en de aflossingscapaciteit. Nadat de haalbaarheidscheck succesvol is afgerond, ontvang jij een zogeheten voorbereidingsbudget. Dit bedrag is bedoeld om een orderportefeuille samen te stellen waarmee jij jouw ondernemersvermogen kunt vergroten.

Aan de slag

Het bedrag ontvang jij in de vorm van factoring. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering waarbij de debiteurenportefeuille wordt uitbesteed aan een extern bedrijf dat zorgt voor de afhandeling van de debiteuren. Mocht je meer financiering nodig hebben, dan veranderen wij jouw financieringsvraagstukken in een passende oplossing, door jouw onderneming extra gezonder en winstgevender te maken.

Vervolgens schrijf jij je in bij de Kamer van Koophandel en ontvang je een geldig BTW identificatienummer via de belastingdienst. Daarna vraag je de benodigde producten aan bij de alternatieven voor de (traditionele) bank en start je met jouw onderneming.

Bij de kickstart ondersteunen we je met de opstart, maar staan ook daarna voor je klaar. Bij ons krijg je volledige ontzorging van de backoffice door jouw een totaalpakket aan diensten aan te bieden. Zo kun jij je focussen op de zaken waar jij energie van krijgt, zoals commercie, klantenwerving, klantenbinding en contactbemiddeling.

Vanaf het moment dat je met jouw onderneming bent gestart, maak je gebruik van de ondernemerscoach als klankbord en ben je, als (startende) ondernemer, gegarandeerd op weg naar succes. Vanaf dit moment dien jij vanuit jouw facturen het maandelijkse tarief behorende bij jouw gekozen pakket te voldoen middels een incassomachtiging.

Monitoring

Het geschreven ondernemingsplan wordt niet alleen geschreven om enkel een krediet te verkrijgen, maar vooral ook om als leidraad te dienen voor de eerste 2 jaar van jouw onderneming. Rosmerta houdt uiteraard contact met start ups voor de monitoring en bijsturing van jouw bedrijfsvoering in de uitvoeringsfase van jouw onderneming. Hierbij komt de ondernemerscoach goed van pas.

Het is voor ons een must dat jij de geplande resultaten binnen 2 jaar haalt. Na 2 volledige boekjaren kun je een eigen incassocontract afsluiten met de bank of in aanmerking komen voor een huurwoning in de vrije sector. Ook hierbij ondersteunt Rosmerta je van A tot Z.

Personeel

Vanaf dit moment kun jij opzoek gaan naar personeel, zodat ook zij naast hun studie werkervaring op kunnen doen door middel van stages en open hiring. Nadat zij zich via het inschrijfformulier hebben ingeschreven, wordt, bij open hiring, de bovenste op de lijst benaderd en de vacature vervuld.

Zo bied je bijvoorbeeld aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, maar die wel opzoek zijn naar werk, ondersteuning bij hun terugkeer in de maatschappij. Bij de zoektocht naar ander (beter) werk kan hierdoor het hebben van een gat in de cv, de afkomst, leeftijd of zwangerschap dan niet langer een reden zijn om te worden afgewezen.

Belafspraak

Wij bieden je de mogelijkheid tot een vrijblijvend en gratis intakegesprek van 30 minuten. Tijdens dit gesprek geven wij niet-klanten toelichting over onze werkwijze en tarieven. Wil jij een administratiekantoor dat met je meedenkt? Maak dan vandaag nog een afspraak met Rosmerta voor een vrijblijvende kennismaking. Liever direct klant worden? Je bent van harte welkom.

Laden...